Genel Bilgiler

Kocaeli Üniversitesi, SEKA parkta Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait olan tarihi evi aslına uygun olarak restore edip Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü Kültür Evi olarak 2015 yılında Kocaeli üniversitesi personeli, öğrencileri ve Kocaeli halkının hizmetine sunmuştur.

Kültür varlıklarının restore edilip, Türkiye turizmine ve kültürüne kazandırılmasına, ayrıca işlevsel hale getirilip, sürdürülebilir koruma sağlanmasına en güzel örneklerden biri olan "Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü Kültür Evi" Kocaeli'nin sosyal ve kültürel dokusuna da büyük katkı sağlayacaktır.

2015 yılında aslına uygun olarak restore edilerek yapılan binanın giriş katında; Hat, Ebru, Tezhip, Minyatür, Osmanlıca, kurslarının verildiği atölyeler ve seminer salonu bulunmakta ayrıca üst katında bir şark salonu yer almaktadır. Kültür evinde alanlarında uzman ve akademisyen hocaların vereceği kurslara Kocaeli üniversitesi personeli, öğrencileri ve Kocaeli halkı ücretsiz olarak katılabilecektir.

Temel Değerlerimiz

• Etik Davranış